Sektor przemysłowy i spożywczy

Sektor przemysłowy i spożywczy

 

Udowodniono już nie raz, że prawie na każdym poziomie produkcji, że szkodniki nie czekają grzecznie na pożywienie, ale atakują w każdej możliwej sytuacji – zarówno podczas produkcji żywności jak i podczas jej przechowywania. Właśnie dlatego między innymi w Polsce obowiązuje przepis nakazujący harmonogramową dezynfekcję ciągów produkcyjnych jak i miejsc składowania żywności.

Częste monitorowanie przebiegu produkcji jak i miejsc składowania niweluje ryzyko zniszczeń spowodowanych obecnością szkodników a co za tym idzie – ryzyko narażenia życia konsumentów jak i ryzyko utraty wielu środków finansowych.

 

Brak monitorowania szkodników – konsekwencje

Przedsiębiorcy w Polsce są zobligowani prawem do ciągłej kontroli swojej produkcji żywności jak i też do dezynfekcji sprzętów oraz magazynów. W celu egzekwowania tego prawa w teren wychodzą takie instytucje jak Sanepid lub Inspekcja Weterynaryjna, które gdy znajdą podczas inspekcji szkodniki mogą nawet zamknąć dany zakład.

Chcąc to uniknąć wielu przedsiębiorców decyduje się na skorzystanie z usług taki firm jak INSEKTPOL. W zakresie usług można znaleźć ofertę dotyczącą monitorowania, zwalczania jak i zapobiegania powstania zagrożeń wynikających z obecności szkodników. Wszystkie te czynności wykonują wykwalifikowani pracownicy, którzy doskonale znają wymogi takich systemów jak GHP/HACCP, IFS, AIB, GMP, BRC czy też IPM.

Dzięki współpracy z firmą INSEKTPOL mogą być Państwo pewni bezpieczeństwa wypuszczanych produktów żywnościowych na rynek jak i też mają Państwo pewność, że zarówno cały ciąg produkcyjny jak i magazyny są wolne od szkodników. Dzięki usługom oferowanym przez firmę wzrasta jakość Państwa produktów jak i też rośnie zaufanie wśród konsumentów co generuje dużo większą sprzedaż, a co za tym idzie – większe zyski.

Artykuły

06.07.2018

Usuwanie gniaz os, zwalczanie os

Osy stanowią poważne zagrożenie dla ludzi. Dotyczy to zwłaszcza okresu letniego kiedy to owady te pojawiają się masowo w tym również w miejscach, w których często pojawiają się ludzie takich jak ogrody czy podwórka. Osy podobnie jak pszczoły, mrówki, termity i szerszenie są owadami społecznymi. Osy są dużo bardziej niebezpieczne od pszczół. Dlaczego tak jest ?

07.05.2018

Skuteczne metody zwalczania roztoczy - Allergoff Pro

Miejscami w których ilość alergenów roztoczy jest szczególnie wysoka są przedszkola. Istnieje wiele przyczyn dla których tak się dzieje. Wewnątrz pomieszczeń odchody roztoczy i inne alergeny znajdują się głównie w kurzu w związku z czym podejmowane są działania mające na celu zmniejszenie jego ilości.

26.03.2018

Zwalczanie gryzoni w gospodarstwach rolnych i wytwórniach pasz

Zwalczanie gryzoni w gospodarstwach rolnych i wytwórniach pasz, zagrożenia ziwązane z ich bytowaniem, jakie straty powodują gryzonie oraz jak sie pozbyć i zabezpieczyć gospodarstwa rolne i wytwórnie pasz przed gryzoniami.

26.02.2018

Szkodniki w sklepie - jak się pozbyć? Karaluchy, muchy, mrówki i myszy w sklepie.

Sklepy spożywcze są idealnymi miejscami dla różnych gatunków szkodników takich  jak myszy, mrówki, muchy czy też karaluchy. Jest tak z kilku powodów bardzo ważnych powodów.