Dezynfekcja
Wszystkie wegetatywne formy mikroorganizmów są niszczone podczas dezynfekcji. Największą skuteczność osiąga się według zasady – większe stężenie produktów dezynfekcyjnych to dłuższe działanie.
Dezynsekcja
Przemysł spożywczy jest szczególnie narażony na negatywne działanie szkodników, jakimi są insekty, w celu zapewnienia bezpieczeństwa produktów stosuje się dezynsekcję.
Dezynfekcja - ozonowanie
Dezynfekcje można rozumieć na wiele sposób, jednym z nich jest ozonowanie, czyli potocznie mówione – wietrzenie. Częste wietrzenie pomieszczeń neutralizuje przykre zapachy jak i jednocześnie niweluje powstawanie grzybów i bakterii.
Deratyzacja
Deratyzacja polega na niwelowaniu w otoczeniu gryzoni takich jak myszy. Ich obecność przy człowieku może być bardzo niebezpieczna.
Fumigacja
Wysoką skuteczność w likwidacji szkodników drewna osiąga fumigacja. Polega ona na gazowaniu miejsc zaatakowanych przez insekty. (np gazowanie elementów drewnianych, gazowanie zboża)
Fumigacja zboża i silosów
Fumigacja zboża czy też ziarna polega na gazowaniu produktów specjalnie do tego przeznaczonymi fumigantami, które maja na celu zniwelowanie jak i całkowite zniszczenie wszelkiego rodzaju szkodników w tym przede wszystkim owadów takich jak trojszyk czy rozkruszek.
Maty dezynfekcyjne
Maty dezynfekcyjne przeznaczone są do zapewnienia czystości jak i zniszczenia wszelkiego rodzaju niebezpiecznych bakterii.
Problemy związane z ptakami
Zbyt duża ilość ptaków takich jak jaskółki czy też gołębie wiąże się zanieczyszczeniami w postaci ich odchodów w związku z tym trzeba niwelować skażenia powstałe od ptaków.
Walka z wilgocią - osuszanie
Jako firma zajmująca się profesjonalnym osuszaniem ścian jak i pomieszczeń zachęcamy do skorzystania z naszej oferty podczas prac budowlanych jak i też przy walce z wilgocią w pomieszczeniach.
Usuwanie groźnych roślin - barszcz Sosnowskiego
Na terenie Polski rośnie bardzo niebezpieczna dla życia i zdrowia człowieka roślina zwana barszczem Sosnowskiego. Jest to jedna z najgroźniejszych toksycznych roślin. Charakteryzuje się ona dużą aktywnością trującą.
Sprzątanie po zmarłych
Po śmierci rozkładające się ciało wydziela zapach zwany fetorem. Jest on niezwykle szkodliwy dla człowieka, dlatego też trzeba takie miejsca zdezynfekować.
HACCP
Program HACCP powstał w celu zwalczania szkodników, które mogą się pojawiać podczas produkcji jak i podczas przechowywania żywności. System ma n celu rozpoznanie, kontrolę jak i usuwanie zagrożenia.
Zwalczanie pluskiew domowych
Gatunek owada należący do rzędu pluskwiaków różnoskrzydłych, rodziny pluskowatych. Żywi się krwią zwierząt ciepłokrwistych, w tym także człowieka.