Nasza oferta

Dezynfekcja

Wszystkie wegetatywne formy mikroorganizmów są niszczone podczas dezynfekcji. Największą skuteczność osiąga się według zasady – większe stężenie produktów dezynfekcyjnych to dłuższe działanie.

Więcej

Dezynsekcja

Przemysł spożywczy jest szczególnie narażony na negatywne działanie szkodników, jakimi są insekty, w celu zapewnienia bezpieczeństwa produktów stosuje się dezynsekcję.

Więcej

Dezynfekcja - ozonowanie

Dezynfekcje można rozumieć na wiele sposób, jednym z nich jest ozonowanie, czyli potocznie mówione – wietrzenie. Częste wietrzenie pomieszczeń neutralizuje przykre zapachy jak i jednocześnie niweluje powstawanie grzybów i bakterii.

Więcej

Deratyzacja

Deratyzacja polega na niwelowaniu w otoczeniu gryzoni takich jak myszy. Ich obecność przy człowieku może być bardzo niebezpieczna.

Więcej

Fumigacja

Wysoką skuteczność w likwidacji szkodników drewna osiąga fumigacja. Polega ona na gazowaniu zaatakowanych miejsc drewna z też na przykład zboża.

Więcej

Fumigacja zboża i silosów

Fumigacja zboża czy też ziarna polega na gazowaniu produktów specjalnie do tego przeznaczonymi fumigantami, które maja na celu zniwelowanie jak i całkowite zniszczenie wszelkiego rodzaju szkodników w tym przede wszystkim owadów takich jak trojszyk czy rozkruszek.

Więcej

Maty dezynfekcyjne

Maty dezynfekcyjne przeznaczone są do zapewnienia czystości jak i zniszczenia wszelkiego rodzaju niebezpiecznych bakterii.

Więcej

Problemy związane z ptakami

Zbyt duża ilość ptaków takich jak jaskółki czy też gołębie wiąże się zanieczyszczeniami w postaci ich odchodów w związku z tym trzeba niwelować skażenia powstałe od ptaków.

Więcej

Walka z wilgocią - osuszanie

Jako firma zajmująca się profesjonalnym osuszaniem ścian jak i pomieszczeń zachęcamy do skorzystania z naszej oferty podczas prac budowlanych jak i też przy walce z wilgocią w pomieszczeniach.

Więcej

Usuwanie groźnych roślin - barszcz Sosnowskiego

Na terenie Polski rośnie bardzo niebezpieczna dla życia i zdrowia człowieka roślina zwana barszczem Sosnowskiego. Jest to jedna z najgroźniejszych toksycznych roślin. Charakteryzuje się ona dużą aktywnością trującą.

Więcej

Sprzątanie po zmarłych

Po śmierci rozkładające się ciało wydziela zapach zwany fetorem. Jest on niezwykle szkodliwy dla człowieka, dlatego też trzeba takie miejsca zdezynfekować.

Więcej

HACCP

Program HACCP powstał w celu zwalczania szkodników, które mogą się pojawiać podczas produkcji jak i podczas przechowywania żywności. System ma n celu rozpoznanie, kontrolę jak i usuwanie zagrożenia.

Więcej

Artykuły

22.06.2017

Omacnica Spichrzanka

Omacnica Spichrzanka to jeden z popularniejszych moli spożywczych z rodziny omacnicowatych. Owady te liczą około dziesieciu tysięcy ze swojego gatunku, lecz w polsce występuje ich tylko 90. W dalszej części artykułu będzie można się dowiedziec gdzie wysętuję, jak wygląda, jakie szkody może powodować oraz jak zwalczać omacnice spichrzanke.

07.06.2017

Monitoring owadów i gryzoni

Monitoring owadów i gryzoni to część programu zwalczania szkodników, który zostaje opracowany i wdrożony przez firmę zwalczającą szkodniki.

07.06.2017

Dezynsekcja ULV

Dezynsekcja ULV to metoda aplikacji preparatu dezynsekcyjnego.  Inaczej nazywana metodą zamgławiania "zimną kroplą".

07.06.2017

Fumigacja kontenerów

Fumigacja konteneru inaczej dezynsekcja, która gwarantuje bezpieczeństwo przeworzonych towarów w kontenerach.